Frågan kan tyckas mycket provokativ, men det finns faktiskt experter inom vissa vetenskapliga discipliner som hyser denna åsikt. Detta berättas i alla fall av den kvinnliga militära krigskirurgen dr. Lee Merritt i denna video. I sin verksamhet som militärkirurg på alla möjliga amerikanska militärbaser kommer hon i kontakt med medicinska experter från olika länder och får veta ett och annat. Bland annat får hon veta att västerländska läkare under alla år ignorerat parasiters roll som orsak till cancer. NIH (National Institue of Health) har inte ignorerat detta, menar hon dock, för de har ”en miljon” studier på Ivermektin och cancer, vid vilka man försöker kombinera Ivermektin med cellgifter för att förstärka effekterna.

Hon nämner vidare att det på 1990-talet fanns en tysk studie som visade att cancer berodde på intracellulära parasiter och över hela världen visas nu videos på detta av läkare, menar hon.

Svåra att skilja åt i ljusmikroskop

Om man tittar i ljusmikroskop på metastaser från tjocktarmscancer eller bröstcancer så är bilderna praktiskt taget omöjliga att skilja från äggsäckar från parasiter. En bekant till Lee Merritt, chiropraktorn Brian Ardis, som intresserat sig mycket för detta, erkände en gång för en egyptisk parasitolog (med 40 års yrkeserfarenhet) att han i mikroskopet hade svårt att skilja på en cancercell och celler som infekterats av intracellulära parasiter. Egyptiern hade blivit alldeles till sig och sagt att ”under 40 år som parasitolog har ingen enda onkolog gjort denna koppling, men vi talar om det hela tiden inom parasitologiska kretsar”. Detta är tredjehandsuppgifter och hörsägen, som man kanske inte kan lägga så stor vikt vid. Det som ändå gör detta intressant är att antiparasit-substanser som Fenbendazol och Ivermektin har starka anticancer-effekter, vilket kanske ytterligare bestyrks av videoberättelsen om Allison Huish nedan.

Den kvinnliga krigskirurgen dr. Lee Merritt.

Frankincense eteriska olja

Frankincense (”rökelse” på svenska) är en gummiliknande vätska som utvinns från kåda på växten Boswellia, som växer i Mellan Östern, Somalia och Indien och har lite olika starka effekter, beroende på varifrån den är hämtad. Den har sedan årtusenden använts för att bota olika sjukdomar och även cancer och det finns en kinesisk forskare, HK Lin, som ägnat 30 år för att studera detta samband och som skrivit många vetenskapliga artiklar i ämnet. Den intressanta kopplingen till parasiter och cancer i detta fall är att substansen återfinns i trädbarkens kåda och det är frestande att föreställa sig att detta är trädets försvar mot parasitangrepp – och som också skulle kunna användas av människor med cancer om cancer orsakas av intracellulära parasiter. Nedanstående video är hämtad från paret Bollingers långa video-serie om cancerrevolutionen, som sändes för 5-10 år sedan.

Allison Huish

Stor tumör i hjärnstammen

Allison Huish var 13 år och hade precis gått tre veckor på Junior High då hon fick reda på att hon hade en tumör i hjärnstammen. Hjärnstammen är den allra översta delen av ryggmärgen och är ryggmärgens förbindelse med hjärnan. Denna del har en större diameter och är belägen så alldeles i öppningen av skallen att hjärnan lätt kan klämmas in om det svullnar upp här. Denna tumör, ett s.k. pilocystiskt astrocytom, var stor som ett ägg och växte runt hjärnstammen. Denna typ av tumör växer inte särskilt aggressivt men risken för inklämning i detta område är ett observandum. Det blev akut operation.

Endast halva tumören avlägsnad

Man lyckades avlägsna den bakre halvan av tumören genom ett snitt i medellinjen i nacken men den andra främre halvan lyckades man inte avlägsna. Man får förmoda att det inte gick att med kirurgi komma åt denna på grund av de trånga operationsförhållandena. Allison fick därför en tid hos en radiolog för planerad strålbehandling av tumören. När Allison satt i väntrummet blev hon emellertid så förskräckt över den kyliga atmosfären i väntrummet att hon bestämde sig för att den planerade strålbehandlingen inte var någonting för henne. Hon tog sin mamma i handen och sade: ”vi går härifrån”. Mamman hade märkligt nog känt precis likadant. Därefter vidtog studier över hur tumören nu skulle kunna behandlas. 

Avböjde strålning

I dessa studier blev Allison väldigt fascinerad över vad eteriska oljor kunde åstadkomma på olika sjukdomar. Speciellt förtjust blev hon över den olja som kallas ”frankincense oil” (på svenska ”rökelse”). Namnet anger att man antagligen i äldre tider förångat den för att andas in. Den har ett mycket gott rykte och kallas ”det flytande guldet”. Det kan nämnas att frankincense oil (”rökelse”) var en av de tre gåvor som frambars av de tre vise männen till Jesusbarnet. De andra var guld och myrra. Denna händelse inger respekt för denna eteriska olja. 

Frankincense på tungan

Allison började först stryka på oljan i operationsärret mitt i nacken men fick känslan av att den antagligen inte absorberades så lätt. Hon tog därför en droppe på tungan varannan timme och gned denna droppe mot hårda gommen med förhoppningen att detta blodrika område också skulle innebära det kortaste avståndet till tumören. 

Cancern helt borta efter tre år

Allison återhämtade sig ganska kvickt kliniskt och kunde börja i skolan igen nästa termin. Det var inga dramatiska utan mycket långsamma förändringar. På hennes regelbundna kontroller kunde man dock konstatera att tumörmassan blivit mindre och mindre och efter tre år sade hennes neurolog plötsligt att tumören hade försvunnit helt. Det fanns ingenting kvar. Därefter har hennes hälsa bara blivit bättre och bättre. När vi i denna video möter Allison är hon lite över 30 år.